Det är nu allt börjar!

Vi är nyfikna på vem du är? Vad är dina drivkrafter? Det är nu du har chansen att glänsa!

Vi ser rekrytering som en av våra viktigaste investeringar. Vi hade aldrig lyckats utan våra 2 600 befintliga medarbetare men behöver nu bli ännu fler. Ha därför inte bråttom! Ta några minuter och läs om hur vår rekryteringsprocess går till för att du ska kunna förbereda dig på bästa sätt

Vi vill ha just dig!

Du som delar vårt service-mindset och har ett stort kundfokus oavsett vem din kund är. Du som har en förmåga att alltid se lösningar ur ett större perspektiv samt har förmågan att varje dag överträffa förväntningarna, oavsett om din kund är en kollega, leverantör eller en fysisk kund. Vi har en bred expertis inom koncernen och behöver hela tiden se med nya ögon. Vi lovar därför att stötta din personliga utveckling oavsett vilken väg som passar just dig.

Ansökningsprocessen

Hur skickar jag in min ansökan?

Detta är din chans att glänsa! En ansökan är ett första intryck av dig hos en rekryterare eller en chef, det är därför viktigt att du kontinuerligt uppdaterar ditt CV då det kan vara en avgörande faktor för att just du får tjänsten. Det finns två olika tillvägagångsätt för att skicka in din ansökan. Det ena är att skicka in din ansökan via LinkedIn, eller via vårt ansökningsformulär. Vi vill gärna se ditt CV samt ett motivationsbrev varför just du är lämpad för tjänsten, samt hur du skulle kunna bidra till Kronan.

Hur skickar jag in min ansökan?

Detta är din chans att glänsa! En ansökan är ett första intryck av dig hos en rekryterare eller en chef. Det är därför viktigt att du kontinuerligt uppdaterar ditt CV, då det kan vara en avgörande faktor för att just du får tjänsten. Det finns två olika tillvägagångsätt för att skicka in sin ansökan. Det ena är att ansöka via LinkedIn – enkelt med ett knapptyck och det andra är det klassiska sättet via vårt ansökningsformulär. Vi vill gärna se ditt CV samt ett motivationsbrev varför just du är lämpad för tjänsten, samt hur du skulle kunna bidra till Kronans Apotek.

Vilken profil söker vi till Kronans Apotek?

Profilen vi söker efter är en person med ett innovativt tänk som är nyfiken på förändring. Du kan bidra till att tänka nytt och ständigt utveckla vår verksamhet. Vi ser gärna att du har ett stort digitalt intresse, är proaktiv och alltid har kunden i fokus oavsett var i organisationen du jobbar.

Vi lovar att göra vårt bästa för att stötta din utveckling – och det är bara du själv som sätter gränserna för hur och vad du vill utvecklas inom. Vi ser potentialen i våra medarbetare och låter dem ta ut svängarna och ibland utvecklas på bredden, höjden och längden vilket gör att många idag arbetar inom ett område som man inte haft tidigare erfarenhet inom.

På Kronans Apotek är vi motiverande och coachande vilket därför är viktiga egenskaper hos våra nya medarbetare. Vi vill göra skillnad, vara närvarande och inkluderande. Vi vill rekrytera experter inom sitt område som tillsammans kan bidra till vår ambition för ett friskare imorgon.

Vad ska jag tänka på när jag skriver mitt CV?

När du skriver ett CV finns det några viktiga tips och råd till dig som kandidat. Nedan har vi sammanfattat några få punkter som du kan tänka på när du skriver ditt CV.

Struktur: Det är viktigt att det finns en tydlig och enkel struktur så det blir lättläst för våra rekryterare och rekryterande chefer. Börja gärna skriva vad ditt senaste arbete var högst upp och gå därefter nedåt i rangordning.

Utbildning: I ditt CV ska det ska på ett tydligt sätt framkomma vilken utbildning du har.

Innehåll: Ett CV ska vara så informativt som möjligt. Beskriv därför vad dina tidigare arbetslivserfarenheter är, dina styrkor samt vad du haft för arbetsuppgifter i dina tidigare roller.

Kontaktuppgifter: Ha alltid uppdaterade kontaktuppgifter i ditt CV. Det är genom mejl eller telefon vi kommer att kontakta dig om du går vidare i rekryteringsprocessen. Dubbelkolla alltid därför att dessa stämmer samt ha uppskit även i din skräppost.

Bild: Väljer du att ha en bild i ditt CV ska det vara en lämplig sådan. Ett tips är att be en kollega eller vän ta en bild på dig.

Intervju

När kommer jag höra från Kronans Apotek?

Vi vet att det är nervöst och förväntansfullt! Beroende på roll du sökt kan det ta olika lång tid för att få återkoppling. Vårt mål är att alla kandidater ska få återkoppling inom ett par veckor. Håll ut, snart hör du ifrån oss.

När kommer jag höra från Kronan?

Vi vet att det är nervöst och förväntansfullt! Beroende på vilken tjänst du sökt kan det ta olika lång tid för dig att få återkoppling. Vårt mål är att alla kandidater ska få återkoppling inom ett par veckor. Håll ut, snart hör du ifrån oss!

Hur går er rekryteringsprocess till?

Vi strävar alltid efter att ha en snabb och smidig rekryteringsprocess för alla våra kandidater. Beroende på vilken tjänst du sökt ser vår rekryteringsprocess lite olika ut.

Allt börjar när du ansökt till en tjänst du är intresserad av, antingen via LinkedIn eller via vårt ansökningsformulär. Kontinuerligt under ansökningsperioden arbetar vi med att göra ett första urval och i vissa fall tillsätter vi tjänsten redan innan sista ansökningsdagen, så vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

När det första urvalet har gjort bjuds dessa kandidater in till en första intervju med rekryterande chef. Under intervjun går vi igenom vem du är, dina kompetenser och dina tidigare arbetslivserfarenheter. När vi rekryterar till vårt servicekontor eller till en chefstjänst är det några få steg till. Går allt vägen kommer du efter första intervjun med en talent acquisition partner bjudas in till en andra intervju med ansvarig chef. Därefter kommer slutkandidaterna få ett arbetsprov utskickat till sig för att sedan ha en djupintervju med HR ansvarig.

Nästa steg är referenstagning och vi kommer att kontakta dina tidigare referenser. När vi begär in referenser önskar vi att minst en av dem ska vara ska vara en tidigare chef (gärna från den senaste anställningen) men inte längre bak i tiden än två år. Vi använder oss av ett enkelt och digitalt referenstagningsverktyg som heter Refapp.

För oss är det viktigt att du vill arbeta hos oss lika mycket som vi vill ha dig som medarbetare! Känns allt bra från bådas håll återstår det roligaste – avtalsskrivning!

Kompetensbaserad rekrytering

På Kronan arbetar vi med kompetensbaserad rekrytering. Det innebär att vi fokuserar på dina kompetenser och potential istället för att gå på magkänsla. Vi vill matcha vårt verksamhetsbehov och målsättning mot den faktiska kompetens som krävs för att göra arbetet. Genom att vi arbetar kompetensbaserat med rekrytering verkar vi också fördomsfritt vilket innebär att aspekter såsom kön, ålder och bakgrund är inte relevant. Vi vill veta vad dina kompetenser är och hur du kan bidra till vårt företag.

Arbetsprov

När vi rekryterar till vårt servicekontor samt chefstjänster gör vi alltid arbetstester på våra slutkandidater. Vi använder oss av ett testverktyg som heter Talent Q. Syftet med testerna är att få ökad förståelse för kandidatens personlighet och motivation. Talent-Q består av ett personlighetstest, ett verbalt test, ett logiskt test och ett numeriskt test och ibland kompletterar vi även Talent-Q testerna med ett arbetsprov beroende på hur komplex tjänsten är.

Kan jag förbereda mig inför intervjun?

Självklart kan du det! Det här är din chans att lära känna oss och vi dig. Kom alltid förberedd till din intervju, läs på om oss som företag, våra värderingar samt om tjänsten. Det kommer hjälpa dig att ställa relevanta frågor samt att det ger ett intryck av att du verkligen är intresserad av tjänsten. Vi kommer under intervjun diskutera dina drivkrafter, kompetenser, styrkor samt hur du hanterat olika typer av tidigare arbetssituationer.

Efter din intervju

Återkoppling

Återkoppling är viktigt för oss! Vi har därför som ambition att alla kandidater ska få någon form av återkoppling inom några veckor efter att man sökt en tjänst hos oss.

Återkoppling

Återkoppling är viktigt för oss! Vi har därför som ambition att alla kandidater ska få någon form av återkoppling inom några veckor efter att man sökt en tjänst hos oss.

Feedback

Kommer du så långt som till intervjufasen och inte får tjänsten ska du alltid våga fråga om konstruktiv feedback från talent acquisition partner eller rekryterande chef. Detta för att du ska kunna förbättra dina möjligheter till nästa ansökningstillfälle och kan nämligen bli nyckeln till att just du kammar hem nästa jobbmöjlighet.