Sara Würtz

Integration
Projektledare PMO

Beskriv din avdelning/team?

Jag jobbar i vårt PMO-team som står för Project Management Office. Vi är som en intern konsultbyrå hos Kronans apotek, som stöttar organisationen med bland annat projektledning, förändringsledning och processutveckling. Vi bevakar också projektportföljen i sin helhet och supporterar andra projektledare i bolaget. Under den pågående sammanslagningen mellan Apoteksgruppen och Kronans apotek har vi extra många projekt i gång, med fokus på att integrera och harmonisera våra arbetssätt, IT-system, varumärke, sortiment, processer och rutiner. PMO-teamet består av ett härligt gäng med olika bakgrund och utbildning. Gemensamt för oss alla är att vi gillar att vara med och driva förändring och utveckling och hjälpa till när och där det behövs. På så sätt kan vi bidra med genomförandekraft och gör Kronans apotek ännu mer snabbfotat.

Din roligaste arbetsuppgift?

Det är mycket i den här rollen som är roligt, men extra roligt tycker jag själva uppstartsfasen av ett projekt är. Att få ta sig an ett nytt område och lära känna beställare och projektmedlemmar, förstå behovet och beroenden och att utifrån det ta fram en plan tillsammans med projektteamet.

Ditt bästa/finaste/starkaste minne på Kronans Apotek?

Ett starkt minne är när jag har varit ute och praktiserat på apotek, vilket jag både fått göra som nyanställd och under praktikdagar för Servicekontoret. Det har varit så värdefullt varje gång, att få plocka om en hylla, ragga kundklubbsmedlemmar och lära känna våra duktiga farmaceuter och egenvårdsrådgivare lite närmre.

Alla våra medarbetare förtjänar att bära en krona med stolthet – Vad är du stolt över att ha åstadkommit hittills i din roll?

Jag är stolt över varje projekt där jag och projektteamet lyckats skapa en bestående förbättring för apoteken eller servicekontoret, till exempel genom att förbättra en process eller implementera ett nytt system. Särskilt att få höra direkt från användarna hur det faktiskt förbättrat och förenklat deras vardag på jobbet!

Vilken är din favoritprodukt i vårt sortiment?

Kronans Apotek Hydration-serie gör under för min annars torra hy!

Vad gör du för att må-bra på jobbet?

“Att kunna dela hur det går och hur jag mår med mina närmsta kollegor är viktigt för att jag ska må bra på jobbet. I projekt kan det dyka upp oväntade sidospår längs vägen, och då är det så skönt att kunna dela och skratta åt eländet när det inte gått som man tänkt – och likaså att dela glädjen och fira tillsammans när saker går i lås och man uppnår viktiga milstolpar.”