Rebecka Danielsson

Marknad & Kommunikation
Kommunikationsspecialist & redaktör

Beskriv din avdelning/team?

Jag jobbar i kommunikationsteamet som ansvarar för den interna och externa kommunikationen på Kronans Apotek. Vi är idag 4 personer med olika bakgrunder och kompetenser som jobbar nära affären för att säkerställa effektiv kommunikation som bidrar till våra gemensamma affärsmål, kultur och varumärke. Konkret innebär det allt från att samordna och planera interna och externa kommunikationsinsatser, till att producera innehåll och säkerställa genomslag för våra PR-satsningar. En annan viktig del är att guida och rådge verksamheten hur de bäst lyckas med sin kommunikation.

Din roligaste arbetsuppgift?

Att skapa meningsfull och tydlig kommunikation. Det gäller egentligen alla områden, men lite extra roligt är det att ta del av alla medarbetares fantastiska jobb och skapa kommunikation kring det. Mina medarbetare är grymt duktiga på det de gör!

Ditt bästa/finaste/starkaste minne på Kronans Apotek?

Det jag först kommer på är när jag efter vår kampanj Enade mot cancer ett år ringde upp kampanjvinnarna för att skapa en artikel om det internt. Apoteket i fråga hade sålt otroliga summor och antal produkter till Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet. Det blev en känslosam pratstund med apotekschefen när vi pratade om deras driv och engagemang i kampanjen. Det är tydligt att engagemang inspirerar!

Alla våra medarbetare förtjänar att bära en krona med stolthet – Vad är du stolt över att ha åstadkommit hittills i din roll?

Jag är mest stolt över att jag vågar testa saker som jag aldrig gjort förut och att jag har börjat förstå hur jag måste prioritera för att göra mitt jobb på bästa sätt.

Vilken är din favoritprodukt i vårt sortiment?

Kronans Apoteks Honey & Cashmere Body Scrub. Den är fantastisk!

Vad gör du för att må-bra på jobbet?

“Jag jobbar dagligen med att känna att det jag gör måste få vara tillräckligt och att inte ta allting på för stort allvar. Försöker också stanna upp under dagen för att inte fastna allt för mycket i mitt. Att snacka en stund med kollegorna om annat än jobb ger energi.”