Marielle Börjesson

E-handel
RX Operations Lead

Min avdelning

Min avdelning arbetar med det viktigaste som finns enligt mig, nämligen den digitala transformationen. Vårt huvudsakliga fokus är kärnaffären men behöver hela tiden agera nytänkande och vara snabbfotade då vi vill ha en fortsatt viktig roll och vara en del av vårdkedjan. Därför behöver vi följa med internt, från att en order skapas i en av våra digitala kanaler till att kunden får sin order levererad. Det kan ske genom att kunden själv beställer en vara på vår hemsida eller en medarbetare på ett apotek som hjälper sin kund att beställa hem sin vara.

Jag har fått utvecklas inom områden som inte är typiska för en farmaceut

Jag är legitimerad apotekare och har jobbat på Kronans Apotek i hela sju år. Min resa började här genom ett sommarjobb i apotekssupporten och på ett av våra apotek under tiden jag studerade. Därefter gick det undan och jag blev internt rekryterad till vårt traineeprogram. Det var under det året jag fann min egen ledarskapsstil och insåg att jag kan göra skillnad – på riktigt. Kort därefter fick jag rollen som läkemedelsansvarig på vår nystartade e-handel och jobbade som det i några år innan jag fick chansen att bli chef över farmaceuterna. Vår e-handel ökande kraftigt i tillväxt vilket innebar att vi fick möjlighet att rekrytera in tio nya farmaceuter under mina år som chef.

Idag arbetar jag med nyttjande, förbättring och utveckling av de befintliga flöden och processer för våra receptkunder. Jag arbetar tvärfunktionellt med många olika funktioner både från servicekontoret, våra apotek och med vår e-handel.

Jag har under mina år fått möjligheten att arbeta med uppgifter som egentligen inte är direkt relaterade till min grundutbildning som apotekare men har trots det fått förtroende och möjligheten från olika chefer att bredda min kompetens ytterligare.

Det bästa med Kronans Apotek?

“Det bästa med Kronans Apotek är att vi ständigt blickar framåt för att hänga med i branschens utveckling. Vi nyttjar de olika kompetenser vi tillsammans besitter, alltid med kunden i fokus.”

Vad betyder hälsa för livet för dig?

“För mig handlar det om att ha balans i livet. Balans mellan arbete och privatliv men också relationer, både privat samt till kollegor. Hälsa för livet ger mig också en känsla av ödmjukhet inför vad livet kan komma att innebära och att även små ting kan göra gott.”