Marielle Tunell

E-handel
Head of Digital RX

Beskriv din avdelning/team?

Mitt team jobbar för att skapa bästa möjliga kundresa för vår kund online, med fokus på vår receptkund. I stora drag arbetar vi fram strategin för att vara den mest attraktiva aktören för receptkunden, vi jobbar för att öka antalet återkommande kunder hos oss men också få nya kunder att hitta oss och stanna. Så i praktiken utvecklar vi vårt ”digitala apotek” genom att vara användarvänligt och uppfylla (gärna överträffa!) kundens behov, samtidigt som vi säkrar att vi uppfyller myndighetskrav. Jag vet, jag har ett jättespännande jobb! 😊

Din roligaste arbetsuppgift?

Att lyssna till receptkundens behov och hitta vägar att uppfylla det. Men också att se till våra processer och flöden idag och hitta smartare sätt som gynnar både oss och kund.

Ditt bästa/finaste/starkaste minne på Kronans Apotek?

Jag började min karriär som farmaceut på Kronans Apotek genom att vara trainee, vilket innebar att resa runt och jobba på flera av våra apotek, samtidigt som vi fick en gedigen ledarskapsutbildning. Jag har därefter i andra typer av roller rest runt i arbetet och stöttat flera av våra apotek i vissa processer. Att jag fått möta kollegor och få anknytning till många av våra apotek gör att jag känner en lojalitet och respekt för de fysiska möten som sker dagligen, vilket hjälper mig att se kunden som handlar online med samma omtanke som om jag träffat hen i ett av våra apotek.

Alla våra medarbetare förtjänar att bära en krona med stolthet – Vad är du stolt över att ha åstadkommit hittills i din roll?

När pandemin slog till var jag chef på vårt Distansapotek. Över en natt började vi sälja 10 gånger fler receptordrar än vi planerat för och vi behövde ställa om otroligt snabbt. Jag behövde på två veckor parera, planera och starta ett nattpass för att vi skulle ha chans att komma ikapp. Det var helt nytt för oss men jag klarade det med hjälp av kollegor ute i landet!

Vilken är din favoritprodukt i vårt sortiment?

Jag använder flera produkter inom vårt sortiment, men Doris badskum används extra flitigt hemma!

Vad gör du för att må-bra på jobbet?

“Förutom att jag har trevliga kollegor som gör dagarna till det bättre, så tycker jag det är viktigt att prata annat än jobb då och då för att få perspektiv och ha kul. 😊