Janju Drammeh

Apotek
Läkemedelsspecialist

Min avdelning

Tillsammans med mina kollegor är vi ansiktet utåt för Kronans Apotek och representerar den största delen av affären – just apotek. Varje dag träffar vi kunder i alla åldersgrupper och hjälper dem med deras recept och ger rådgivning i användningen av läkemedel. På ett apotek är det händelserikt ”bakom kulisserna”, det är allt ifrån lagerhantering, kompetensutveckling, kundgaranti, beställning av läkemedel, kampanjer samt att se till att apoteket har ordning och reda i butiken.

Jag hjälper våra kunder till en bättre läkemedelsanvändning

Jag arbetar som farmaceut på ett av våra fina apotek i centrala Stockholm. Varje dag arbetar jag för ett högre syfte när jag får möjlighet att hjälpa våra kunder med deras frågor gällande deras medicinering, det känns helt fantastiskt.

I min yrkesroll som farmaceut använder jag mina expertkunskaper och djupa kompetens för att våra kunder ska medicineras på rätt sätt. Det kan som kund ibland vara svårt att hålla reda på när och hur man ska ta sina mediciner, där fyller jag som farmaceut ett högre syfte då jag har en kunskap om läkemedel som allmänheten inte har.  Där känner jag att jag verkligen kan göra skillnad och hjälpa kunden ska må bra i sin vardag med sina mediciner.

Det bästa med Kronans Apotek?

“Det bästa med Kronans Apotek är möjligheten att utvecklas. Här får man möjlighet att prova olika roller inom företaget och anta nya utmaningar. Vi har också en fantastisk sammanhållning inom företaget och jag har så många trevliga kollegor jag fått förmånen att jobba tillsammans med.”

Vad betyder hälsa för livet för dig?

“Hälsa för livet är för mig att se till att jag mår bra på insidan då det sedan kommer speglas på utsidan.”