Dhelal Hussein

Sortiment & inköp
Leg. Apotekare, Senior Sourcing Manager

Beskriv din avdelning/team?

Jag är en apotekare och jobbar som Senior Sourcing Manager inom Private Label & Strategic Sourcing teamet på Commerce avdelningen. Vår avdelning har en viktig roll inom företaget då vi ansvarar för att säkerställa att produktsortimentet är strategiskt och konkurrenskraftigt på marknaden.

Inom vårt team arbetar vi nära fem dedikerade Sourcing Managers och två managers inom Private Label. Tillsammans utgör vi en dynamisk grupp med fokus på att identifiera och förhandla fram de bästa möjliga leverantörsavtalen för att säkerställa högkvalitativa produkter till företagets sortiment.

Vi strävar efter att vara proaktiva i att förstå marknadstrender och konsumentbeteenden för att kunna anpassa och optimera vårt sortiment. Vårt samarbete med leverantörer är centralt, och vi arbetar hårt för att skapa långsiktiga relationer som gynnar både företaget och våra partners.

Din roligaste arbetsuppgift?

En av mina mest givande och roliga arbetsuppgifter är definitivt processen med att förhandla inköpspriser inför varje revidering. Det är en central del av mitt arbete som Senior Sourcing Manager och ger mig möjligheten att använda min förhandlingskompetens och strategiska tankegångar.

Att säkerställa att vi får konkurrenskraftiga priser samtidigt som vi upprätthåller goda marginaler är både utmanande och givande. Jag tycker om att dyka djupt in i marknadsanalyser och förstå leverantörernas landskap för att kunna föra fram övertygande argument under förhandlingarna.

Ditt bästa/finaste/starkaste minne på Kronans Apotek?

Ett av mina mest minnesvärda och stolta ögonblick på Kronans Apotek var definitivt när jag fick möjligheten tillsammans med andra kollegor att presentera företaget på Vitalis-mässan i Göteborg 2019. Att vara en del av ett team som engagerat sig i att skapa och presentera en imponerande utställning som visade vårt arbete inom farmaceutiska tjänster var en exceptionell upplevelse.

Det var inte bara en chans att visa upp vårt arbete utan också att dela vår passion och expertis med andra inom branschen. Att vara på en så betydande mässa som Vitalis gav oss möjligheten att knyta värdefulla kontakter och skapa medvetenhet kring Kronans Apoteks bidrag till farmaceutisk innovation och service.

Alla våra medarbetare förtjänar att bära en krona med stolthet – Vad är du stolt över att ha åstadkommit hittills i din roll?

Jag är otroligt stolt över min resa och de framsteg jag har gjort inom Kronans Apotek. Från att ha börjat som praktikant på Kronans Apotek i Jakobsberg 2016 har jag haft förmånen att växa och utvecklas genom olika roller inom företaget.
Att ha varit apotekschef var en utmaning som inte bara krävde ledarskapsfärdigheter utan också en djup förståelse för apoteksverksamheten. Den erfarenheten har gett mig insikter och kompetenser som jag sedan har kunnat använda i andra delar av organisationen.
Under min tid på Kronans Apotek har jag haft möjligheten att utveckla och implementera olika farmaceutiska tjänster och olika patientsstödsprogram, vilket har breddat min kompetens inom området. Att ha varit Category Manager OTC och nu vara en del av ett fantastiskt team inom Strategic Sourcing är en fortsättning på min karriärresa och en möjlighet att dela med mig av mina erfarenheter och samtidigt lära mig av andra.
Jag bär min “krona” med stolthet, inte bara för de befattningar jag har haft, utan för den resa jag har gjort och de framsteg jag har åstadkommit inom Kronans Apotek. Det är en bekräftelse på mitt engagemang, mina färdigheter och min passion för att främja hälsa och välbefinnande.

Vilken är din favoritprodukt i vårt sortiment?

Min absoluta favoritprodukt i Kronans Apoteks sortiment är utan tvekan Kronans Apotek Schampo Vårdande. Det är en produkt som verkligen har imponerat mig med dess förmåga att vårda och bevara hårets naturliga skönhet. Passar för lockigt hår och hår som har genomgått keratinbehandling.

Vad gör du för att må-bra på jobbet?

Regelbundet fika med kollegor, brukar baka och bjuda ibland på fika. Att ta en kort paus för att njuta av en islatte eller en god bit tårta skapar en avslappnad atmosfär och möjligheten att koppla av och stärka arbetsrelationer. Det är ett tillfälle att dela tankar och skapa en positiv gemenskap på arbetsplatsen.

En annan viktig del av min dag är vår 20-minuters promenad efter lunchen, något som jag och mina kollegor har gjort till en trevlig rutin. Denna gemensamma promenad ger inte bara fysiska hälsofördelar utan också en möjlighet att få frisk luft och återställa energinivåerna. Det är ett tillfälle att reflektera och ladda om inför eftermiddagens arbetsuppgifter samtidigt som det främjar en hälsosam och aktiv livsstil.”